Спроби терористів розхитати ситуацію у Запоріжжі не пройдуть – Ігор Артюшенко

Терористичні атаки не зможуть залякати запорожців, такі виклики навпаки об’єднують людей – упевнений народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Артюшенко.

«Внутрішній сепаратизм у Запоріжжі ми остаточно подолали майже рік тому – 13 квітня 2014. Внутрішньої загрози сепаратизму у нас не залишилося. Але залишається загроза зовнішньої агресії, тому що передбачити дії Путіна і заглянути в його хвору свідомість не може ніхто. Залишається небезпека діяльності диверсійних груп. Ми бачимо, що співробітники СБУ неодноразово затримували на території Запорізької області терористичні групи, які намагалися організувати вибухи й інші теракти», – заявив Артюшенко.

«Сепаратисти намагатимуться дестабілізувати ситуацію як політичним шляхом, організовуючи проплачені мітинги, так і методами терору, сіючи панічні настрої за допомогою організації вибухів та інших злочинних дій. Разом з тим, силові органи активно працюють, виявляючи терористів і запобігаючи терактам. Ми не дозволимо розхитати ситуацію у Запорізькому регіоні, а подібні спроби з боку бандитів лише об’єднують запорізьку громаду навколо ідеї стабільності, єдності та миру в Україні», – підкреслив народний депутат.

Нагадаємо, в ніч на 26 березня у центрі Запоріжжя під будівлею облдержадміністрації прогримів вибух. Як повідомили в ГУ МВС України у Запорізькій області, інцидент стався близько півночі. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (особливо злісне хуліганство).