У Запоріжжі до Дня Європи відкрилося «Студентське Євромістечко»

У Запоріжжі на базі Запорізького національного університету традиційно розпочало роботу «Студентський Євромістечко».

Як розповів керівник Запорізької обласної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Едуард Гугнін, акція, приурочена до Дня Європи, вже стала традиційною для Запоріжжя.

«Щороку в нашому місті проходить День Європи, спрямований на популяризацію європейської культури і цінностей. Люди повинні розуміти, що Європа – це не просто європейські стандарти життя або європейський рівень надання послуг, а, в першу чергу, європейські цінності. Ми повинні розуміти, до чого йдемо, чого хочемо досягти, розвивати в собі якості, які цінуємо у жителях європейських країн, щоб якомога органічніше увійти до європейського співтовариства», – вважає Едуард Гугнін.

У «Студентському Євромістечку» були встановлені намети з символікою країн ЄС: студенти представили танці та пісні європейських країн, національні костюми, влаштували частуванні національними стравами. Крім того, працював ярмарок сувенірів та символіки ЄС. Всі бажаючі за допомогою представників проекту ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» могли познайомитися з принципами реалізації проекту, який базується на самоврядування громад.

Завершився захід символічним лицарським турніром в середньовічному стилі.

DSC05146 DSC05149 DSC05152 DSC05156 DSC05162