Микола Фролов: «Головне – повернути довіру до міської влади»

Народний депутат України, член фракції «Блок Петра Порошенка» Микола Фролов розповів кореспондентові газети «Позиція», чому прийняв рішення про участь у місцевих виборах.

«Суспільство не тільки чекає, але і вимагає перезавантаження місцевої влади. Ми на місцевому рівні бачимо, що нинішні керівники міста – це реальне гальмо для подальших перетворень. Вони навіть не в змозі організувати елементарне освоєння тих грошей, які сьогодні отримало місто в результаті фінансової децентралізації. За найоптимістичнішими прогнозами не буде використана до 200 млн грн, які можна було використовувати для розвитку Запоріжжя. Тому і запорожці, і жителі інших міст чекають перезавантаження місцевої влади, нових мерів, нових депутатів», – упевнений Микола Фролов.

«Я прийняв рішення брати участь у виборчому процесі на посаду міського голови з патріотичних переконань. Я народився і виріс у Запоріжжі. Майже все життя тут живу і працюю. Все те, що сталося з нашим містом за останні 5-10 років, я вважаю обурливим і неприпустимим. Я знаю, що є багато скептиків, які оцінять по-своєму мої слова про патріотизм. Будь має право на скептицизм, але я кажу те, що думаю. У мене сьогодні є досить широке поле для самореалізації», – заявив він.

«Якщо ж говорити про головні питання, на які я зроблю акцент у разі перемоги на виборах, то, перш за все, це повернення довіри до міської влади. Крім того, важливо відновити управлінський механізм в місті, оскільки різні чиновники орієнтовані на різні клани. Також я готовий зайняти жорстку позицію в питаннях екології, застосовуючи самі серйозні важелі впливу на підприємства-забруднювачі. Чому зараз ці підприємства так завзято просувають свого кандидата в мери? Тому що їм потрібен ручна людина, яка не буде піднімати питання екології», – підкреслив народний депутат. На його думку, потрібно проводити серйозні перетворення у сфері ЖКГ.

«Те, що колишньою міською владою декларувалося як реформа ЖКГ, насправді було централізацією відкату», – заявив він. «І, природно, особливу увагу я буду приділяти розвитку гуманітарної сфери, соціальної, захисту всіх тих людей, які потребують сьогодні підтримки, – додав народний депутат. – Зараз багато демагогії, а реальних дій немає. Можу відповідально заявити, що за останні 15 років сфера освіти в місті не розвивалася, а методично утискалась по всіх напрямках».

«Як бачите, питань і проблем багато. Їх треба буде вирішувати швидко. Я націлений на динамічні перетворення. У мене є програма, і я її обов’язково презентую запорожцям найближчим часом», – пообіцяв він.

Повну версію інтерв’ю читайте на сайті “Позиція”.