Парламентар подав законопроект щодо відновлення позапланових екологічних перевірок на підприємствах-забруднювачах

Народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Артюшенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 3396, який стосується відновлення позапланових екологічних перевірок на підприємствах-забруднювачах.

Подання даного законопроекту парламентар анонсував 20 жовтня, виступаючи перед запорізькою громадою на еко-мітингу «Ні промисловим викидам».

Ігор Артюшенко наголосив, що для Запоріжжя проблема екологічного забруднення є надзвичайно актуальною, та як щороку призводить до страшних наслідків.

«Ні для кого не є новиною, що ми – запоріжці, живемо в зоні екологічного лиха і проблема екології в нашому місті є чи не найважливішою. Доказом того є зростаючі показники дитячої онкології, алергічних захворювань, вроджених вад, та інших захворювань. Достатньо подивитись на промислове задимлення в центрі міста, або на сумнозвісну «червону річку». Але власники підприємств, отримуючи надприбутки заплющують очі на ці факти. Тож я подав даний законопроект, щоб на законодавчому рівні відновити контроль і зупинити знищення здоров’я запоріжців», – зазначив Ігор Артюшенко.

Також народний депутат заявив, що сподівається на підтримку даного законопроекту як зі сторони колег-парламентарів так і активної громадськості.