У Запорізькій міськраді фракція «Солідарності» добиватиметься перегляду бюджету на 2016 рік

У Запорізькій міськраді фракція «Солідарності» розкритикувала якість підготовки бюджету на 2016 рік.

На думку фракції, бюджет міста на наступний рік дуже сирий і підготовлений непрофесійно.

– Деякі статті витрат і доходів не були враховані. Не всі пропозиції департаментів мали економічне обґрунтування. Ми пропонували проект бюджету допрацьовувати і спробувати прийняти його наприкінці року, – розповів керівник фракції Олександр Константинов.

Як приклад під час сесії він навів ситуацію з Палацом спорту «Юність». На роботи по даному об’єкту пропонувалося закласти 30 млн. грн. Після того, як на постійній депутатській комісії з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів були підняті питання про перспективи завершення реконструкції, сума була зменшена до 20 млн. Таким чином, легке «коригування» відбувалася у розмірі 10 млн. грн.

 – Наші, в даному випадку, опоненти – представники «Оппоблока», «Нової політики», «Нашого краю» – аргументували необхідність прийняття бюджету тим, що якщо ми його не приймемо, то в повному обсязі не виплачуватимуться зарплати бюджетникам, але це не зовсім відповідає дійсності. Крім того, на засіданні профільної комісії я пропонував розглянути включення до бюджету 2 016 надбавок з міського бюджету лікарям, вчителям, працівникам місцевого самоврядування, що представники «Опозиційного блоку» і «Нової політики» відхилили, завив: до цього питання можна буде повернутися в лютому-березні, – повідомив Олександр Константинов.

За його словами, оскільки бюджет міста на 2016 рік, незважаючи на всі аргументи, був прийнятий, тепер завдання фракції домогтися перегляду тих статей бюджету, за якими були зауваження, а також тих програм, де виникають питання про ефективність використання коштів.