Ігор Артюшенко провів робочу зустріч з послом королівства Бельгія

19 червня до Запоріжжя з робочим візитом завітав посол королівства Бельгія Люк Якобс, який презентував виставку, присвячену долі бельгійського підрозділу, що брав участь у Першій світовій війні на території України. Окрім того було презентовано фільм «Cafard», присвячений непересічній долі даного військового формування.

Захід відбувся за участі народного депутата України, голови запорізької міської організації партії “Солідарність” – Блок Петра Порошенка” Ігоря Артюшенка, а також представників обласної та міської влади Запоріжжя.

«Сьогодні ми маємо можливість поглянути на сторінку нашої спільної історії, яка єднає наші народи – бельгійський та український – в європейську цивілізацію. Такі заходи є актуальними у наш час, оскільки ми переживаємо російську агресію на нашій землі. Виставка показує, що війна це завжди смерть, руйнація і скалічені долі. Я був вражений цим великим походом, під час якого бельгійці були змушені здійснити навколоземну подорож щоб повернутись на свою Батьківщину», – зазначив Ігор Артюшенко.
По закінченню заходів відбулась робоча нарада за участі посла Бельгії та народного депутата Ігоря Артюшенка.

В рамках наради представник Бельгії та народний депутат обговорили соціально-економічну ситуацію в Запорізькому регіоні, а також нагальні проблеми.

Посол Бельгії висловив зацікавленість у співпраці із Запорізьким регіоном в напрямках енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії.

Окрім цього мова йшла про подальшу спільну роботу в напрямку культурного обміну.