Ігор Артюшенко взяв участь в IT-Форумі 2016

Сьогодні, 16 вересня, у Запоріжжі відкрився традиційний IT-Forum 2016. Участь у відкритті взяли народний депутат України, голова Запорізької територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Ігор Артюшенко та депутат обласної фракції «Солідарність», голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак.   

Під час круглого столу Ігор Артюшенко наголосив на важливості ІТ-технологій для нашої країни та міста.

«ІТ-галузь стрімко розвивається, швидко впроваджується, і в цьому є як плюси, так і мінуси, саме через цю швидкість. На сьогодні ІТ-технології надають близько 3% ВВП в країні, тисячі робочих місць. І саме через ІТ-галузь ми намагаємося долати разом проблему корупції. Це і система «Prozorro», і електронне декларування, реєстри майна, та інше.

Нажаль,  зараз є відтік наших кращих ІТ-спеціалістів, і це є проблемою як на рівні міської влади, так і держави загалом. Також є труднощі і з законодавчим забезпеченням.

Ми розуміємо, що за інформаційними технологіями майбутнє всього світу та України. І якщо наша держава буде першою в цих тенденціях, то ми вийдемо на новий рівень життя та розвитку», – заявив Ігор Артюшенко.

Довідка: IT-Forum 2016 – це щорічна масштабна конференція, яка збирає в одному місці в певний день людей, найбільш зацікавлених у розвитку IT та готових ділитися досвідом.

В цьому році Форум проходить в форматі одноденного BarCamp-а в 4 потоки доповідей і виставкою робототехніки, де беруть участь найбільш відомі представники сфери IT.

4

3

2