Микола Бєлий: Сфера ЖКГ має бути відкритою та прозорою

Фракція «Солідарність» підтримала проект «Про складання та оприлюднення планів та об’єктів виконання робіт в сфері житлово-комунального господарства, інфраструктури та благоустрою м. Запоріжжя», ініційований депутатом фракції Микола Бєлий.

Проектом було передбачено публікацію планів в сфері житлово-комунального господарства, інфраструктури та благоустрою м. Запоріжжя – об’єктів, адрес, на яких передбачені ремонти, реконструкція. При цьому реалізація рішення не потребує додаткового фінансування.

“У мешканців міста виникають питання, чому в їхньому будинку не проводяться ремонтні роботи, а в сусідньому за кошти міського бюджету капітально ремонтуються покрівля, ліфти, під’їзди та інше. Аналогічні питання виникають щодо переліку адрес виконання робіт з ремонту доріг, кронування дерев. В результаті цього складається враження, що принцип відбору адрес для проведення робіт не є досить прозорим“, – зазначив автор проекту Микола Бєлий.

Втім, проект не набрав необхідної кількості голосів. Міськрада, більшість у якій складають депутати “Опозиційного блоку”, не проголосувала за цей важливий для Запоріжжя проект.

Вважаю, що фракції, які не підтримали проект, не зацікавлені в прозорості роботи міської влади», – зазначив Микола Бєлий.