Ігор Артюшенко висловив свою позицію відносно заборони російських ресурсів

Народний депутат України, голова Запорізької територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Ігор Артюшенко взяв участь в передачі «Про політику» на каналі Espreso.TV. Під час ефіру політик обговорив з ведучими останні події. Зокрема, мова йшла про указ Президента України про введення в дію рішення РНБО про блокування соцмереж «Вконтакте» і «Одноклассники» та інших російських ресурсів на території України. Парламентар заявив, що підтримує рішення Президента.

– Я б хотів, щоб це рішення було прийняте ще в 2014 році, коли почалася російська агресія, тому що по-перше, це питання російської пропаганди, а по-друге – питання особистих даних, тому що ми всі розуміємо, що мережа «Вконтакте» контролюється ФСБ. Той самий Яндекс може відслідковувати хто де знаходиться.

Тому коли державні службовці, чи публічні особи, чи правоохоронці користуються цими засобами, звичайно є ризик мінімум для їхнього здоров’я і життя, не кажучи вже про пропаганду. Рішення цілком очікуване і правильне, – зазначив парламентар.

Ігор Артюшенко також висловився щодо заборони використання георгіївської стрічки в Україні. Народний депутат пояснив, чому він голосував за прийняття цього рішення.

– На мою думку забороняти носіння георгіївської стрічки потрібно було також в 2014 році. На жаль, наш парламент зміг тільки сьогодні зібрати необхідні голоси та прийняти рішення.

Сьогодні георгіївська стрічка – це символ «руського міра», символ антимайдану, символ російського агресора. І я не розумію, яка нормально налаштована зі здоровою психікою людина може її надягати після тисячі смертей на Сході України. Рішення правильне і, можливо, воно продиктоване провокаціями 9 травня цього року. Ми побачили, що Росія сьогодні продовжує інформаційно-гібридну війну проти нас.

Ігор Артюшенко зауважив, що рішення про заборону стрічки не має жодного відношення до орденів часів другої світової війни.

В ході ефіру народний депутат обговорив ще низку актуальних питань.