Геннадій Васильчук взяв участь в обговоренні розподілу депутатського фонду

В Запоріжжі відбулось засідання круглого столу на тему: «Кошти депутатського фонду, що роблять депутати для найбільш ефективного їх розподілу?», організований Агентством регіональних ініціатив. В ході зустрічі депутат Запорізької міської ради фракції «Солідарність» Геннадій Васильчук поділився досвідом у розподілі коштів. Він зазначив, до депутатський фонд – це термінова допомога людям, тому до його освоєння мають ставитися відповідально в першу чергу самі запоріжці.

– Кожен з нас проводить зустрічі з виборцями і найбільш гострими є питання виділення грошей на ліки, операцію або якісь побутові потреби, наприклад, до мене зверталися люди по допомогу у придбанні дров. Я завжди розподіляв по максимуму ці гроші і буду їх розподіляти, бо депутатський фонд – це термінова допомога людям. Усі системні питання мають вирішуватись системно. Щодо співпраці з ОСББ, то в мене є певний алгоритм. Коли вони звертаються до мене, то я пропоную зробити таким чином: 50% грошей ви збираєте самі, а 50% – я. Покажіть, що ви є громада, що гроші не підуть у прірву, що ви готові співпрацювати із депутатським корпусом та міською владою. Це є таким зародком громадянського суспільства, – розповів депутат.

Геннадій Васильчук зауважив, що депутати не використовують кошти фонду на власні потреби.

– Гроші йдуть повністю людям на матеріальну допомогу, допомогу ОСББ або бюджетним організаціям, бо це гроші громади і вони призначені тільки для людей цієї громади, – підсумував народний обранець.