«На жаль, НАБУ є найбільшим розчаруванням суспільства» – Ігор Артюшенко

Народний депутат України, голова ЗТО партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Ігор Артюшенко став гостем програми «Вечір з Єгором Чечериндою» на телеканалі «Еспресо».

Головною темою ефіру стала ситуація навколо «Укроборонпрому»: у ГПУ підтвердили справжність переписок двох фігурантів справи про розкрадання в оборонному секторі – Андрій Рогози та Віталія Жукова.

«Ситуація з МВС, ГПУ, ДФС мало кого здивувала – достатньо переглянути соціологію за останні роки, де рівень довіри українського народу до цих інституцій, нажаль, від нуля до п’яти відсотків. У НАБУ вірили, в тому числі і я та багато хто в політикумі. Бо людей набирали за відкритиим конкурсом та під нове законодавство. А в результаті виявилось, виходячи з того, що дійсно переписка справжня, що ці всі методи підбору до новостворених антикорупційних органів не спрацювали. От в цьому найбільше розчарування»сказав парламентар.

Народний депутат запропонував два варіанти наслідків ситуації пов’язаної з “Укроборонпромом”:

«На це мають бути короткотермінові наслідки та довготермінові. Є конкретна справа «Укроборонпрому», де звичайно винні так звані бізнесмени, а правильніше сказати – мародери, а по-друге – винні ті правоохоронці, які брали хабарі. І всі вони мають бути покарані – це короткотермінові наслідки. У подальшому хотілося побачити і довготермінові результати, щодо, наприклад, заміни процесуального кодексу, обов’язкового проведення аудиту НАБУ, який у нас з самого початку створення не проводився та кадрові ротації за висновками аудиту. Потрібно опрацювати помилки, до яких призвела ця ситуація. Бо антикорупційні органи потрібні країні і вони мають бути незалежними»наголосив Ігор Артюшенко.